Kadın Hastalıkları ve Doğum
- Gebelik öncesi tetkikler ve incelemeler
- Normal ve yüksek riskli gebelik takipleri
- Gebelere özel hamilelik eğitimi
- Prenatal (gebelik öncesi) tarama
- Perinatal enfeksiyonlar (TORCH)
- Tekrarlayan düşüklerin araştırılması
- Amniyosentez
- Jinekoloji (Kadın Hastalıkları)
- Smear, serviko-vajinal kültür
- Jinekolojik (vaginal ultrasonografi)
- Adolesan (ergen) jinekoloji
- Polikistik over hastalığı tanı ve tedavisi
- Laparoskopi ve Histeroskopi
Aile Planlaması
- Rahim içi araç uygulamaları (spiral)
- Tüplerin bağlanması (laporoskopik, kapalı yöntemle tüp ligasyonu)
Kısırlık (İnfertilite) Tedavisi
- Kısırlık tanı ve yöntemleri
- Ağrısız Rahim Filmi (HSG)
- Aşılama
- Menopoz ve Osteoporoz
- Meme Ultrasonografi
Genital Estetik Operasyonlar
- Vaginoplasti-Labioplasti
Miyom
Üreme çağındaki kadınlarda yüzde 45’lere varan oranda, rahim ve çevresinde miyom görülebiliyor. Kansere dönüşme olasılığı son derece düşük olan myomlar sıklıkla hiç müdahale edilmeden takip edilebiliyor. Bazen de miyomun kısırlık, kabızlık, ağrı gibi şikâyetler nedeniyle ameliyatla alınması gerekebiliyor.
Miyom nedir?
Miyomlar; (leomyama, myom, fibroid, fibromyom) kadın genital sistemde en sık görülen rahim kasından kaynaklanan iyi huylu tümörlerdir.
Belirtileri nelerdir?
Myomlar, çoğu zaman hiçbir belirti göstermez, boyutlarındaki aşırı büyüme veya bulundukları bölge nedeni ile şikâyetler oluşturabilirler.
Myom’un en sık görülen semptomu, kanama ve ağrıdır. Nadiren idrar yolu ve bağırsaklarda ilgili şikâyetler oluşabilir. Myomu olan kadınlarda bel ve kasık ağrısı daha fazla görülmektedir.
Hangi durumlarda cerrahi işlem tercih edilir?
Miyomlar, lokalizasyonuna göre kısırlığa neden olabilir ve bu tarz durumlarda miyomların alınması ile hastanın gebe kalması sağlanabilir. Gebelikte tespit edilen miyomlar, nadiren gebelik süresince büyüme gösterebilirler, bazen hiçbir semptom oluşturmayabilirler. Eğer gebelik sırasında tespit edilen miyomların pozisyonları müsaitse, lokalizasyonu uygunsa ve gebelik sezaryenle sonlandırılmışsa o sırada çıkarılabilir. Daha önce miyomektomi operasyonu olmuş ve rahim üzerinde geniş bir kesi yapılmışsa, doğum ağrılarının başlaması ile birlikte bu kesinin açılması olasılığı mevcutsa daha dikkatli doğum takibi uygulanır ve bu doğumlarda daha sık olarak sezaryen tercih edilir.
Miyom teşhis ve tedavi süreci nasıldır?
Myomlar, menopoz döneminde sıkı takip edilebilirse operasyon yapmadan tedavi olumlu sonuçlanabilir ve menopoz sonrasında boyutları küçülerek asemptomatik olabilmektedirler. Bu hastalarda menopozda hormon replasman tedavisi başlanırken daha dikkatli davranılması gerekmektedir. Myomlar, jinekolojik muayene sırasında teşhis edilir. Myomların tanısında ultrasonografik tetkik kolaylıkla yapıldığından en sık kullanılan tetkiktir.
Ancak MR, myomların sayısının, pozisyonunun ve endometrial boşlukla ilişkisinin değerlendirilmesinde değerli bir yöntemdir.
Myom tedavisinde öncelikte mevcut semptomlara bakılarak karar verilir, hastanın çok yaygın şikâyeti yoksa takibe alınır. Periyodik olarak ultrasonografi ve pelvik muayene uygulanır. Eğer hastaların kanama ve ağrı şikâyeti mevcutsa ilaçlarla bu şikâyetleri önleme yoluna gidilir.
Cinsel Danışmanlık
Cinsellik sadece bedensel koşullardan etkilenmez, kişinin psikolojik özellikleri de cinsel hayata etki etmektedir. Zamanla derinleşmiş olan cinsel sorunlara çift danışmanlarımız ile çözümler üretilmektedir. Klinik psikologların oluşturduğu güven ortamı kişiyi rahatlatmakta ve kişiyi bedenini, kimliğini tanımakta cesaretlendirmektedir. Cinsel Danışmanlık, cinsel hayatın tekrar canlandırılmasına yardımcı olur ve sağlıklı bir evlilik geliştirirken duygusal yakınlık kurulmasına da destek verir.
4D Ultrason Teknolojisi
Bebeğinizin ilk fotoğrafı, ilk filmi… 4 boyutlu ultrasonografi ile bebeğinizin kaşlarını çattığını, size gülümsediği, esnemesini, ayak parmaklarını oynatmasını izleyebilirsiniz. 4D ultrason sanılanın aksine yalnızca 3 boyutlu görüntü almak amaçlı kullanılmamaktadır. Gebelik sırasında yapılan sakatlık tarama testlerinin önemli bir parçasıdır.
Kromozom Anomalilerinin Tespit Edilmesi
Anne karnındaki bebekte gebeliğin erken dönemlerinde fetal anomalilerin tesbiti önemlidir. Hastanemizde bu amaçla yapılan tetkikler:
- Genetik danışma
- İkili, üçlü ve dörtlü tarama testleri
- Fetal ense kalınlığının (NT) ölçülmesi
- 21-22. haftadadetaylı ikinci düzey USG
- Amniyosentez
- Koryon villus biyopsisi
Menopoz
Artan yaşam kalitesi menopoz sonrası dönemin (postmenopoz) kadınların hayatında uzun bir süre almasını sağlamıştır. Menopoz her kadın için dönüm noktasıdır ve bu döneme hem öncesinde hem sonrasında hazırlıklı olmak için düzenli sağlık kontrolleri yapılmalıdır.